Pradžia » Naujausios » Politika » Rinkimų kampanija Kretingoje virsta tikru mūšiu: griebiamasi net vandalizmo
Politika

Rinkimų kampanija Kretingoje virsta tikru mūšiu: griebiamasi net vandalizmo

Varžytuvės: Kretingoje rinkimų kampaniją lydi skandalai – policija jau registruoja pranešimus apie vandalizmą. / "Facebook" paskyros "Mūsų Kretinga" nuotr.

Varžytuvės: Kretingoje rinkimų kampaniją lydi skandalai – policija jau registruoja pranešimus apie vandalizmą. / „Facebook” paskyros „Mūsų Kretinga” nuotr.

Įsibėgėjusi rinkimų kampanija Kretingoje virsta tikru mūšiu, kuriame griebiamasi net vandalizmo. Purškiamaisiais dažais kažkas išterliojo trijų konkuruojančių partijų atstovų plakatus, o dviejų visuomeninių komitetų atstovai skundžiasi nuplėšytais rinkimų plakatais.

Aliuzija į pirtį

Niekdariai baltais dažais išterliojo trijų kandidatų į Kretingos rajono mero postą plakatus.

Nukentėjo Lietuvos socialdemokratų partijos atstovo Egidijaus Viskonto, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos kandidato Dangiro Samaliaus ir Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovės Dalios Martišauskienės plakatai.

Daugiausia emocijų kilo dėl D. Martišauskienės atvaizdu papuošto plakato.

Vandalai purškiamaisiais dažais užpaišė dvi rinkimų šūkio raides.

Vietoje „Darniam darbui turiu patirties” kretingiškiai galėjo perskaityti: „Darniam darbui turiu p…irties.”

„Taip jau būna. Ką čia žinosi, kas taip padarė. Aš labai nesisieloju, tas, kas piešė, savotišką humoro jausmą turi. Bet va, kitiems kandidatams baltais dažais akis užpaišė. Labai panašu, kad tokie patys dažai – purškiamieji, iš balionėlio”, – nenusiminė D. Martišauskienė. Aš labai nesisieloju, tas, kas piešė, savotišką humoro jausmą turi.

Skaičiuoja nuostolius

Kitų konkurentų nuostoliai menki – sugadintus plakatus kandidatų komandos jau pakeitė, o D. Martišauskienė skaičiuoja rimtus nuostolius.

„Mūsų plakatas nepigus, apie 400 eurų kainavo. Purškiamieji dažai nenusivalo, teko ant viršaus piešti raides. Ką tai rodo? Labai prastą kultūros lygį. Mes kreipėmės į policiją. Ji viską išsiaiškins”, – kalbėjo D. Martišauskienė.

Dažų porcija kliuvo ir socialdemokrato E. Viskonto plakatui.

„Taip, mums taip pat kliuvo baltų dažų. Pirmą kartą plakatai buvo nukentėję sausio 30 d. Mes juos pakeitėme, po sekmadienio nakties dar vienas išpuolis – balti dažai, braižas tas pats”, – kalbėjo E. Viskontas.

Paklaustas, ką byloja tokie išpuoliai, kandidatas į merus patikino, kad tokia politinė kova nepuošia Kretingos.

„Plakatų karai parodo politinę brandą. Yra tekę kitų rajonų rinkimuose dalyvauti ir stebėti rinkimus. Niekur to nemačiau. Tai rodo, kad trūksta politinės kultūros”, – patikino E. Viskontas.

Trintis – dėl vietos

Nuoskauda dalijosi ir dviejų rinkimų komitetų atstovai.

Plakatų karai parodo politinę brandą.

„Kretingos krašto” ir „Už šviesią Kretingą” komitetų plakatai ne pirmą kartą nuplėšiami. Bet nepagautas – ne vagis. Turime vieną problemišką vietą, pavyzdžiui, stendą prie stoties. Ten kabo tik vieno žmogaus, konservatoriaus D. Samaliaus plakatas. Konkurentas pasikabino šalia savo plakatą, vakare visi eisime pasižiūrėti, negi liks tik D. Samaliaus plakatas”, – teigė Gileta Gedvilienė.

Moteris pasakojo, kad Kretingos rajono Pryšmančių kaime kažkas nuplėšė šių dviejų komitetų plakatus.

„Jaunimą vienijančio komiteto „Už šviesią Kretingą” plakatas buvo numestas ant žemės, o mūsų komiteto plakatas iš viso dingęs. Stendų yra tiek, kiek yra. Kitur visų kandidatų plakatai telpa ir nesipykstame”, – patikino G. Gedvilienė.

Pakabino ir nufotografavo

Socialinio tinklo „Facebook” grupėje „Mūsų Kretinga” vietiniai paviešino kandidato į Kretingos merus D. Samaliaus nuotrauką, kurioje vyras prie viešai esančios skelbimų lentos tvirtina savo plakatą.

Nuotraukos autorius viešai tikino, neva savo plakatą žmogus segikliu pritvirtino ant jau kabojusio kito plakato.

Pats D. Samalius liejo pyktį dėl visko – dėl to, kad žurnalistai jam iš viso skambina ir drįsta trukdyti, dėl to, kad jo plakatą niekdariai apipaišė.

Bet labiausiai politikas piktinosi dėl kretingiškių keliamo klausimo – ką viešas asmuo veikė viešoje vietoje – prie plakatų lentos?

„O kur matote, kad aš dedu plakatą ant kito veido? O kodėl taip kalbate? Plakatus klijuoju gražiai, kur yra vietos. Aš turiu nusifotografavęs kiekvieną stendą – prieš ir po. Prašome manęs nešmeižti”, – pakeltu tonu kalbėjo kandidatas.

Kretingos policijos komisariatas iš viso po savaitgalio sulaukė trijų pranešimų apie sugadintus politinės kampanijos plakatus.

Asta Aleksėjūnaitė,

klaipeda.diena.lt

Dalintis:

Panašūs straipsniai

Palikite komentarą